The colour republic

 


©The ColourRepublic
Edwards bvba

maatschappelijke zetel:
Poperingseweg 322 - 8908 Vlamertinge

productie: Albert dehemlaan 5 d-e - 8900 Ieper.

tel 057.421382 - fax 057.421386
e-mail: christopher.edwards@telenet.be

webdesign: omega websolutions

Onderhoud:

 

Het onderhoud van Uw Colour Republic vloer begint met het gebruik van vloermatten.
Deurmatten gaan tot 70% van de vervuiling tegenhouden.
Maak uw vloer regelmatig schoon met een zachte borstel, mop of stofzuig regelmatig met aangepaste zuigerkop. Maak gebruik van een zuigerkop voorzien van zachte borstel of vilt bekleding.
Voorzie vilten onder tafels en stoelen.
Gebruik Colour republic onderhoudsprodukten.
Vermijd overmatig watergebruik bij het onderhoud van Uw houten vloeren.
Verwijder gemorste vloeistoffen onmiddellijk.
Laat geen vochtige voorwerpen achter op de vloer, de vochtigheid kan ringen of vlekken maken in het hout. Laat geen direct contact toe tussen plantpotten en uw houten vloer.
Hout is een natuurlijk product en zal reageren op de omliggende luchtvochtigheid hoge vochtigheidsgraad gaat het hout laten zwellen, lage vochtigheidsgraad zal het hout doen krimpen. Het is daarom van belang om een constante luchtvochtigheid na te streven in de ruimte waar parket ligt. De ideale temperatuur ligt tussen 19°C en 21°C en de relatieve luchtvochtigheid ligt tussen 50 % tot 65%.Het gebruik van een hygrometer geeft U een duidelijk beeld van de relatieve luchtvochtigheidplanten in de kamer gaan ook een goede invloed hebben op de luchtvochtigheid. In ruimten voorzien van vloerverwarming is dit zeker een aandachtspunt gezien in de winter de luchtvochtigheid zal afnemen.
Vermijd grote temperatuursschommelingen in woningen voorzien van houten vloeren.(tweede verblijf of vakantiewoningen)
Het onderhoud gaat grotendeels ingegeven worden door de passage of verkeer in de kamers.
Dagelijks stofzuigen op moppen gaat veel losliggend vuil en/of zand deeltjes verwijderen.
Regelmatig onderhoud afhankelijk van het gebruik elke 2-4 weken, in weinig gebruikte kamers kan de frequentie verlaagd worden naar tweemaandelijks of 8 weken interval.
Grote schoonmaakbeurt:
Na de eerste 6 maanden ,afhankelijk van gebruik en onderhoud gaat U vloer een diepere warme patina  ontwikkelen . Kleurvariaties kunnen verschijnen op plaatsen waar er meer verloop is dan op andere, rond tafels kunnen krassen verschijnen. Voor een grondige opfrisbeurt is men aangewezen op een dunne laag Hard wax olie ref/ 007.
Het is wel aangewezen om met de nodige omzichtigheid vloeren te oliën en wordt beter overgelaten aan een vak-man  of vrouw. Het fixeren van een mooie patina of het oververzadigen van een vloer is snel gebeurd.Na de eerste zesmaande de vloer opnieuw oliën gaat de vloer enorm versterken en kan de volgende oliebeurt 1 soms 2 jaar op zich laten wachten.
Met een geoliede vloer kan met ook plaatselijke herstellingen uitvoeren.(Hou er wel rekening mee in dunne lagen te werken en volledige planken te behandelen en te stoppen aan de naad van de plank).
Al onze producten worden aangeleverd, voorzien van 2 lagen kwaliteitsolie. Voor plaatsing in natte zones, keukens badkamers zijn bijkomende olielagen vereist.
Ernstige beschadigingen:
Zouden er ernstige beschadigingen zich voordoen kan dit door een ervaren parket plaatser verholpen worden. In het ergste geval kan deze ook op een discrete manier enkele planken vervangen, vandaar het belang om overschotten van de aangeleverde vloer bij te houden.

Hard wax olie:

Is een mengsel van natuurlijke oliën verrijkt met Carnaubawas dit geeft een uitzonderlijke sterke beschermlaag en is zelfs geschikt voor keuken werkbladen en plaatsen met veel verloop.
Sneldrogende olie verkrijgbaar mat of licht glanzend.

Voorbereiding:
Alleen op zuivere, vetvrije ondergronden aanbrengen.
Op reeds behandelde vloeren vluchtig met monobrush voorzien van donkere pad vloer vetvrij maken.
Aanbrengen:
Zich ervan vergewissen dat de ruimte goed verlucht is. Altijd een test uitvoeren voor men de volledige vloer behandeld om zich te vergewissen van het eind resultaat. Geen grondlagen zijn vereist. De Colour republic olie is klaar voor gebruik en dient niet aangelengd te worden.

Eerste laag: Inhoud grondig omroeren tot men een homogene vloeistof bekomt. Omroeren voor en tijdens het gebruik. Aanbrengen in dunne lagen met borstel of doek, altijd werken in de richting van het hout. Overtollig materiaal onmiddellijk verwijderen. Laten drogen voor een periode van 4-6 uren, laten overnachten is altijd beter, de omgevingstemperatuur gaat een invloed hebben op droogtijden.
Tweede laag: Aanbrengen zoals de eerste laag, in dunne lagen werken in warme goed verluchte vertrekken. Overnacht laten uitharden. Gereedschap reinigen met White geest. Als de behandelde vloer is uitgehard kan de vloer opgeblokt worden met witte pad om de glans te verhogen en de patina te versterken.
Aandachtspunten:
*Altijd in goed verluchte ruimte werken.
*Altijd test uitvoeren op kleine plank voor men de vloer behandeld.
*Bij koude of klamme omgevingstemperatuur kunnen droogtijden oplopen.
*In dunne lagen werken en teveel aan materiaal onmiddellijk verwijderen.
Voorbehandelde planken moeten opgeslagen worden in goed geventileerde ruimten, bij opslag in warme, slecht verluchte ruimten kan verkleuring gebeuren in de planken.
Heroliën: vooraleer men een bijkomende laag aanbrengt de vloer zuiver maken met monobrush voorzien van witte pad.
Verbruik: met 1 liter kan men tussen de 20-34m² behandelen afhankelijk van de ondergrond en de structuur.
Beschikbaar in 2.5l blikken.

HWO mat voor donkere vloeren.
HWO 007 voor lichte vloeren.

Vloerzeep:

Niet abrasieve ,spoelvrije zeep,Colour republic zeep is geschikt voor alle soorten voorbehandelde vloeren. Onderhoud en voedt uw vloer.

Gebruiksvoorschriften:
Eerst losliggend stof verwijderen met mop of dweil gespoeld in zuiver heet water, zo droog mogelijk werken.
Wanneer de vloer is opgedroogd met dweil en zeepoplossing gelijkmatig aanbrengen om de vloer te voeden en te versterken.
Dosering:
4 vuldopjes per 1liter warm zuiver water. Teveel aan vocht verwijderen en gedurende 30minuten laten uitdrogen.
Voorradig in 2.5l plastic bussen.